Möt några av oss!

Nyfiken på hur det är att jobba på Accigo? Lär känna några av oss och varför vi valt just Accigo.

Om dagarna jobbar jag främst med Microsofts molnplattform Azure. Då sitter jag med förvaltning av miljöer, migreringar upp till molnet eller annat spännande som felsökning av olika sorters problem. Allra mest kul tycker jag är att hitta sätt att förbättra kundens processer och effektivisera deras verksamhet.

Elena Charalambous Digital architecture

Det som driver mig är att skapa värde för våra kunder tillsammans med mina kollegor. Gärna med den senaste tekniken för att hela tiden utvecklas och att vi tillsammans med våra kunder ligger i framkant.

Robin Storgren CRM

Det som driver mig att gå till jobbet varje dag är möjligheten och ynnesten att få arbeta med den senaste tekniken inom digitalisering, och genom den skapa värde för människor och verksamheter jag tycker om, tillsammans med kollegor och vänner som jag tycker om möjligt ännu mer om.

Johan Jansson Lack Digital architecture

Vad är det som verkligen driver dig att gå till jobbet varje dag? Vad är ditt Why?

Det som driver mig att gå till jobbet varje dag är möjligheten och ynnesten att få arbeta med den senaste tekniken inom digitalisering, och genom den skapa värde för människor och verksamheter jag tycker om, tillsammans med kollegor och vänner som jag tycker om möjligt ännu mer om.
 
Vad är fördelarna med att jobba på ett företag utan chefer?
Det finns många fördelar med att jobba på ett företag utan chefer. Den mest påtagliga är att jag känner mig fri: fri att tänka annorlunda, fri att våga prova göra saker på mitt sätt och fri att styra min tid och i längden mitt liv. Förutom frihet så skapas det ett utvecklande, hållbart och progressivt arbetsklimat där vi inte behöver vara begränsade av en synlig eller osynlig hierarki mellan oss. Vi får möjligheten att släppa ut vår fulla potential.
 
Vad är det du gör om dagarna och vad tycker du är kul att hjälpa kunder med?
Halva min tid är jag medarbetaransvarig för 10 fantastiska konsulter inom mitt team Digital Architecture. Halva min tid agerar jag senior konsult på tekniksidan inom Microsofts molnbaserade affärssystem Dynamics 365 for Finance and Operations & molnplattformen Microsoft Azure på ett stort globalt företag inom fordon och industri.
Jag tycker det är kul att hjälpa mina kunder med att förstå den senaste tekniken och vilken enorm nytta den kan skapa för just kundens verksamhet och vardag.
 
Hur håller du din kunskap up to date och vad får du för stöd på Accigo för din
utveckling?

Digitaliseringsvärlden rör sig i en enorm takt där det är i princip omöjligt att vara up to date på alla områden, det föder en hel del ödmjukhet inför konsultyrket. Jag försöker ha flera olika kunskapskällor i syfte att vara uppdaterad genom flera olika perspektiv och dimensioner. Det blir många blogginlägg, nyhetsartiklar, Youtubefilmer, forum, chattar och mail. Det är även viktigt att få tid för egen reflektion för att bearbeta insamlad
kunskap och erhållna erfarenheter.
 
Vad får dig att trivas och må bra på Accigo?

Det som får mig att trivas och må bra på Accigo är först och främst mina underbara och kompetenta kollegor. Det finns alltid något att lära sig och beundras över. Accigo är som en andra familj för mig.

 Johan Jansson Lack
Digital architecture

På Accigo jobbar vi mycket med personlig hållbarhet vilket är ett område jag tycker är jättespännande. Man kan göra så stor skillnad med så små medel! Här ligger Accigo helt klart ”före” med att medarbetare att ta vara på vår personliga hållbarhet för att både klara av att leverera med höga resultat kontinuerligt i de intensiva projekt vi ofta jobbar i, men också vara gladare och mer lustfyllda på jobb och privat. Jag har lärt mig kalibrera dessa verktyg för att fungera genom hektiska perioder, ovisshet (så som i corona-pandemier) men också för att känna ett starkt engagemang genomgående. Detta är ju såklart en win-win med tanke på vilken skillnad det gjort för mig som individ och hur stor effekt det har på Accigo som bolag.

Tove Sandberg Supply & Retail Excellence

Jag har alltid haft ett stort intresse för människor och en vilja att förstå varför vi tänker och agerar olika. Det jag tycker är mest spännande i mitt arbete är just mötet mellan människa och teknik och hur vi kan få dessa att samspela. När vi förstår verksamheten och de människor som jobbar där kan vi leverera en lösning som inte bara fungerar, utan som gör verklig skillnad och som dessutom håller på sikt. Detta förhållningssätt är något som skiljer Accigo från många andra konsultbolag och är varför jag känner en stolthet över det vi levererar tillsammans varje dag. Det är varför jag sökte till Accigo, men det är bara en av många anledningar till att jag väljer att stanna.

My Borggren Supply & Retail Excellence

Människor runt omkring mig brinner verkligen för vad det gör, och det är så otroligt inspirerande. Det är dessutom väldigt prestigelöst, vilket är perfekt för mig. Inga hierarkier, personligt ansvar och en tro på sin medarbetare, gör att alla får möjlighet att nå sin fulla potential. And I love it!

Måns Rantzer Digital architecture

En grundläggande egenskap hos mig är att jag tycker om att göra folk glada. Vare sig det handlar om att vara med i föreställningar eller musikaler, få folk att skratta när vi småpratar i korridoren eller att driva ett teammöte på ett energirikt sätt, så är just detta drag genomgående. Och det är även det som gör att jag tycker så mycket om mitt arbete. Folk blir mest glada när de får göra det de brinner för, så jag har gjort det till mitt jobb att se till att de får fokusera på det. Mina kunder brinner för sina affärsidéer: att sälja kläder eller teknikprylar, att bygga lägenheter eller att producera drivmedel. Den tekniska bottenplattan för detta är bara en nödvändighet för dem, det är inget de vill lägga all sin tid på. Så jag tar hand om den. Gör jag mitt jobb rätt, så ska de inte ens märka att den är där, den ska bara fungera. Och som en konsekvens av att jag hjälper till med det, får kundens IT-avdelning se ut som hjältar, vilket är en bra bonus. Så jag konfigurerar och administrerar deras databaslösning, jag jobbar proaktivt med rättigheter och uppsättningar, och jag optimerar prestandan i deras affärssystem.
 
Att vara en person som vill göra folk glada är perfekt när man jobbar på Accigo. Vi har inga chefer, utan drivs av en Jag-vill-anda, där man räcker upp handen på det man tycker låter roligt. Detta har gjort att jag får utnyttja alla mina talanger, både de tekniskt djupa och de mer teatraliska - jag har varit konferencier på middagar och konferenser, jag har skådespelat i reklamfilmer och jag är the go-to-guy för korta humorklipp. Vi får också fullt ansvar för vår egen tid, vilket innebär att jag kan ta tid till att gå på Microsoft-konferenser eller ta certifieringar. Vi har mentorer, coacher och medarbetaransvariga som hjälper oss nå våra ambitioner, vare sig det gäller tekniska, professionella eller personliga. Och allt detta samverkar för att skapa en fantastisk kultur på Accigo. Så länge man har klart för sig vad man vill göra, så kommer det finnas stöd för att uppnå det. Människor runt omkring mig brinner verkligen för vad det gör, och det är så otroligt inspirerande. Det är dessutom
väldigt prestigelöst, vilket är perfekt för mig. Inga hierarkier, personligt ansvar och en tro på sin medarbetare, gör att alla får möjlighet att nå sin fulla potential. And I love it!

Måns Rantzer 
Digital architecture

I min roll som applikationskonsult får jag operera i gränslandet mellan verksamheten och IT. Jag trivs som allra bäst när jag får jobba tillsammans med kunden för att hitta lösningar som effektiviserar deras processer. Som applikationskonsult inom Microsofts affärssystem (AX/Dynamics 365) med fokus på logistikflöden bidrar jag till att digitalisera och effektivisera allt från lagerprocesser till inköps- och försäljningsflöden hos våra kunder. Jag brinner för digitalisering och är övertygad om att digitaliseringen skapar utrymme för oss alla att jobba med både roligare och mer värdeskapande arbetsuppgifter.

Oskar Alm Finance Excellence

Det som gör att jag trivs på Accigo är till stor den härliga stämningen vi har. Varje dag möts jag av leenden från mina kollegor och det har inte gått en dag då jag inte har skrattat. En viktig del i min roll som konsult, och som en del av Accigo, är att ständigt utveckla min kompetens. Jag upplever att jag får bra stöd från Accigo i det. Den stöttande kulturen vi har gör att jag vågar utmana mig själv, speciellt när det känns läskigt. Jag har fått ta min an olika roller i kunduppdrag och internt, jobba inom flera branscher, delta på intressanta konferenser och kurser som handlar om alltifrån den senaste tekniken till ledarskap. Det är en härlig känsla att själv får möjlighet att välja vilken inriktning jag vill utvecklas.

Rebecka Nyström Develop Excellence

Om någon månad har jag varit på Accigo i 1,5 år, och nog har det allt varit en spännande tid. Jag tror det som i grunden driver mig som person att gå till jobbet är att känslan av att min kompetens hela tiden utvecklas. Men minst lika viktigt för mig är att få gå till en inkluderande arbetsplats med härliga kollegor, vilket jag verkligen kan skriva under på att Accigo är.

Philip Birkås Data-driven transformation

 

Om någon månad har jag varit på Accigo i 1,5 år, och nog har det allt varit en spännande tid. Jag tror det som i grunden driver mig som person att gå till jobbet är att känslan av att min kompetens hela tiden utvecklas. Men minst lika viktigt för mig är att få gå till en inkluderande arbetsplats med härliga kollegor, vilket jag verkligen kan skriva under på att Accigo är. Redan första dagen möttes jag av ”peppiga”, ödmjuka personer som varit intresserade av att lära känna en. Bra stämning sammanfattar hur jag upplever kontoret på Vasagatan.

Under arbetsdagarna spenderar jag min tid primärt med att hjälpa organisationer bli mer datadrivna med fokus på de tekniska lösningarna. Kanske lättast beskrivs som att sätta upp tekniska förutsättningar för att samla in och hantera stora datamängder från olika källor för att ligga till grund för eventuella beslut. Frånsett känslan av att man ständigt utvecklas inom sin kompetens så är bland det bästa med arbetet att faktiskt se skillnaden och möjligheterna våra insatser skapar, och främst när det även blir tydligt för kunden.

Precis som inom alla teknikområden går utvecklingen väldigt snabbt framåt och hela tiden hålla sin kunskap uppdaterad är en utmaning. För mig har en del av nyckeln varit att identifiera bra digitala informationskanaler inom mitt teknikområde att följa, för att själv fånga precis allt är omöjligt. Bäst blir det när man till detta, som jag, har en massa kompetenta kollegor som alla delar sina lärdomar.

Att bedriva arbetsdagarna i en organisation utan chefer tycker jag kortfattat bäst beskrivs; eget ansvar. Det är i alla fall hur jag upplever det. Kan nog erkänna att jag initialt hade en tanke om att det eventuellt kunde innebära att man blir mer utelämnad, men så är verkligen inte fallet. Frågar du mig så bidrar det även till en ökad prestigelöshet inom organisationen, något som enligt mig karaktäriserar Accigo.

Philip Birkås 
Data-driven transformation

Att arbeta i spännande kundprojekt innebär ständigt nya utmaningar. Men med Accigos samlade kompetens i ryggen känns det tryggt. Mina fantastiska kollegor får mig att utvecklas i min roll som systemutvecklare inom Dynamics 365 for Finance and Operations.

Agneta Östlund Develop Excellence

En fördel som jag uppskattar med Accigo är att vi inte har några chefer. Det gör att man själv får vara med att ta beslut samtidigt som besluten kan tas snabbare och ej behöver involvera ett visst antal chefer. Jag uppskattar frihet under ansvar där det inte behövs ett antal chefer som dagligen kontrollerar allt alla utan att man själv kan göra en bra leverans ändå.

Mattias Bouvin Finance Excellence

Jag arbetar i CRM teamet där jag hjälper våra kunder att effektivisera sina verksamhetsprocesser i det som rör kunder och andra relationer. Vårt CRM team har även en inriktning mot insamlingsorganisationer vilket gör att jag får möjlighet att hjälpa dem som hjälper andra. Att arbeta mot en bransch man känner sig engagerad för är något som jag uppskattar mycket och som gör arbetet roligare. En viktig del i min roll som applikationskonsult är att förstå verksamhetens processer så att vi har rätt förutsättningar för att hjälpa kunden i det förbättringsarbete vi gör tillsammans. Det jag tycker är roligast i mitt arbete är att jag får arbeta nära användarna.

Sofia Sjösten CRM

Det som får mig att trivas och må bra på Accigo är den varma företagskulturen, alla fantastiska kollegor och möjligheten till att kunna utvecklas. Något som karaktäriserar den varma företagskulturen är att jag alltid känner mig välkommen oavsett sammanhang och att vi alltid hjälps åt. Förutom kunduppdrag engagerar jag mig även i interna initiativ, vilket är ett roligt och bra sätt att lära känna kollegorna. Tillsammans gör vi allt från att spela fotbollsmatcher på tidiga fredagsmornar till att arrangera innovativa och roliga konferenser (bilden är tagen från vår konferens i Narvik 2019).

Lisa Johansson Finance Excellence

Mitt Varför handlar nog till viss del om att skapa något, men framförallt att göra något bra för någon annan. Det kan vara enkla saker, men att göra livet, eller vardagen, lite bättre, lite enklare, lite roligare är det som gör mina dagar. Att få vara på ett bolag som är byggt på en kultur av jag-vill-anda, professionalism och höga ambitioner – tillsammans med galet härliga och drivna människor är det som får mig att gå till jobbet om dagarna.

Martin Holmgren CRM

Det som får mig att gå till jobbet varje dag är känslan av att vara med och skapa förändring, bidra till utveckling som faktiskt skapar värde. Inte bara själv utan även tillsammans med mina fantastiska kollegor.

Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor