facebook tracking

Från entreprenörsanda till entreprenörskraft!

 

bild_Tommy Högström_blogg.jpg

 

Entreprenörsanda inom Accigo resulterar i medarbetarutveckling såväl som erbjudandeutveckling"...Det skulle senare visa sig resultera i chansen att utveckla Accigos affärer inom Artificiell Intelligens och Machine Learning, en uppgift som jag idag lägger blod, svett och tårar på, vid sidan av inspiration och glädjerus."  


Strukturer, regler och hierarkier ses ofta som en polaritet till entreprenörsanda, nytänkande och genomförandekraft. En av anledningarna till att jag valde Accigo är just frånvaro av hierarkier, där jag istället ges möjlighet att leva ut min entreprenörsanda. Jag tror starkt på att morgondagens vinnare är de företag som lyckas facillitera en arbetsmiljö där medarbetare inte bara uppmuntras utan även stöttas i sitt utövande av intraprenörskap och nytänkande. Därför är jag på Accigo, här får jag leva ut min entreprenöriella ambition.

Under mina snart två år på Accigo har jag fått möjlighet att utifrån det jag tycker är kul, och de luckor jag ser på marknaden, vara med och utveckla två helt olika affärsmöjligheter i entreprenörskapens anda. Fem veckor in i Konsultprogrammet uppmuntrades mitt entreprenöriella tänkande då Accigos grundare och serieentreprenör Jan Mentzer erbjöd sig att agera mentor för mig, något som jag ödmjukt tackade ja till. Det skulle senare visa sig resultera i chansen att utveckla Accigos affärer inom Artificiell Intelligens och Machine Learning, en uppgift som jag idag lägger blod, svett och tårar på, vid sidan av inspiration och glädjerus. Utöver detta har jag fått möjlighet att inom Accigos hub för affärsutveckling paketera en ny roll som vi kallar Implementationscoach, vidare beskrivet nedan.

 

”Entreprenörsanda är för mig ett mindset av sunt ifrågasättande och opportunism, som tillsammans med entreprenörskraft förverkligar nytänkande metoder och affärer”

 

Forum för erbjudandeutveckling

Inom Accigo drivs en hub för affärsutveckling där utvalda idéer utmanas av entreprenöriella kollegor för att skapa itererande framfart, kundorientering och energi i de erbjudanden som tas fram. Inom ramen för detta forum har jag, tillsammans med två kollegor, fått chansen att utveckla ett erbjudande som kombinerar tekniska applikationskunskaper med kompetens inom förändringsledning och beteenden. Syftet är att på riktigt integrera teknikens förutsättningar med människans och därmed optimera användandet av systemet. Vi kallar detta Implementationscoach. Att utifrån mina intressen få bygga en ny roll, för att sedan gå till marknaden med den, har starkt bidragit till min motivation att bygga vidare på mina konsultfärdigheter inom Accigo.

 

Affärsdriven Artificiell Intelligens

Ett annat initiativ inom affärsutveckling som startade under våren 2017 syftar till att bygga kompetens kring hur vi kan skapa värde med hjälp av dagens mest hajpade ämne 'Artificiell Intelligens'. Ur detta initiativ växte ett partnerskap fram med ett ledande företag inom Natural Language Processing (sub-grupp till AI), alltså förmågan för maskiner att förstå det språk vi människor talar och skriver. Imponerad av tekniken och med visioner om stora affärsvärden lärde jag mig applikationen, paketerade ett erbjudande inom automation av kundinsikter och sålde tillsammans med två kollegor in detta till ett av Sveriges största reseföretag. Ett projekt som vi levererat på under hösten vid sidan om den dagliga leveransen. Erfarenheterna ur detta projekt har jag tagit med mig för att nu hjälpa en av de stora streamingtjänsterna att analysera deras kunder med hjälp av samma teknologi. Samtidigt har jag djupdykt i hur Accigo kan använda smarta algoritmer för att göra prediktiva analyser (”se in i framtiden”) för att optimera företags affärsbeslut. 

 

Så vad händer nu?

Dessa två initiativ har inspirerat mig till att fortsätta arbeta med affärsutveckling i koppling till revolutionerande teknik. Som bevis på Accigos uppmuntran och tro på individens entreprenörsanda har jag nu fått förtroendet att starta upp, utveckla och ansvara för Accigos nya affärsområde med fokus på affärsnytta genom AI och Machine Learning, ett förtroende som jag ämnar förvalta till max.

 

Är du intresserad av hur man kan frigöra affärskraften ur Artificiell Intelligens? Hör av dig till Tommy Högström!

Email: tommy.hogstrom@accigo.se
Telefon: +4676 517 49 11

 

Jobbar du redan på Accigo?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@accigo.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor