facebook tracking

Professionalism

 

Martin Storäng v2.jpg

 

Vår kollega Martin Storäng har jobbat på Accigo i sju år. Idag är han Business Team Manager för vårt CRM-team och är en sann förebild när det kommer till att leva och verka i samklang med vår värdegrund.

På Accigo tror vi att värdegrunden är den styrande och vägledande kraften i ett bolag, utifrån den kan vi sätta förväntningar och prestera framgångsrikt som ett team, både ute hos kund och internt hos oss. Läs om Martins syn på begreppet Professionalism och hur vi på Accigo vill överträffa kundens förväntningar!

 


Professionalism handlar om förväntanshantering

Alla som på ett eller annat sätt varit involverade i ett större förändringsprojekt, kanske i rollen som projektledare, medlem i ett projektteam eller för all del som beställare av projektet, vet hur viktigt det är med förväntningar. Jag skulle till och med våga dra det så långt som att en stor del av ett projekts lycka och framgång handlar om hur väl förväntningar hos projektets olika intressenter hanterats.

När jag själv för snart sju år sedan fick upp ögonen för Accigo fick jag i första intervjun frågan om vad professionalism innebär för mig. Knivig fråga att svara på utan allt för lång betänketid, mitt svar där och då landade något i stil med ”att hålla det man lovar”. Idag har jag reviderat mitt svar en aning och jag tror att begreppet är något större och bredare än vad jag då hade tid att resonera mig fram till i intervjun.

Att överträffa förväntningar och våga utmana kunden

I vår vardag som konsulter finns det två tydliga dimensioner av professionalism, jag väljer att kalla dessa ”internt” och ”externt”. Internt är professionalism ett av våra absolut viktigaste riktmärke, det talar nämligen om vad vi kan förvänta oss av varandra. Hur bemöter vi varandra, vilka krav vi ställer på varandra samtidigt som det säkerställer att alla är med och utvecklar det bolag och den arbetsplats som vi själva vill arbeta på idag och imorgon. Det kan också vara något så enkelt som att hålla det vi lovar till varandra eller att våga be om hjälp i en situation som där och då känns övermäktig.

I vår andra dimension, den externa, är professionalism kanske ännu viktigare. I vår vardag ute hos våra kunder, är vi ett lag som representerar vårt varumärke Accigo. Jag tror och hoppas att det hos alla medarbetare i Accigo finns en stolthet och en drivkraft i just det som gör att vi hela tiden strävar efter att anstränga oss lite extra, för att hela tiden bli lite bättre än vad vi var igår. Våra kunder förväntar sig att vi levererar på topp, varje dag och varje gång. Vi håller det vi lovar och gärna lite där till, för visst är det roligare att överträffa din motparts förväntningar än tvärt om?

Vi tar ansvar och skapar förtroende

Och vi har de verktyg som vi behöver för att kunna ta oss an och lösa våra uppdragsgivares problem. Om det behövs vågar vi också utmana, vi vågar ställa den lite jobbiga eller kanske ”förbjudna” frågan och vi vågar tänka nytt utanför de antagna ramarna. När vi lyckas med detta har vi alla möjligheter och förutsättningar för att skapa långsiktiga partnerskap där vi på riktigt kan leva upp till vårt kundlöfte, 1+2=3+4, Harmoni satt i system. 3:an står för trygghet och 4:an för maximal nyttoeffekt. Jag tror personligen att professionalism är en väldigt viktig ingrediens för att vi ska kunna leva upp till detta över tid.

Om vi då ska återknyta till vår framgångsfaktor för lyckade projekt, förväntningar, handlar professionalism i min värld helt enkelt vad vi kan förvänta oss internt och externt. Vad kan jag förvänta mig av mina kollegor och vilka förväntningar kan de ställa på mig? Vad kan min uppdragsgivare förvänta sig av mig? Hur behöver jag agera för att nå våra gemensamma mål och på så sätt skapa förutsättningar för ett långsiktigt partnerskap? Med en gemensam tolkning av begreppet professionalism har vi gjort precis det som ett lyckat projekt kräver, enats om vad vi kan förvänta oss av varandra.

Bli en av oss!

Det finns inga lediga jobb som matchar dina val.
Connecta med oss för att hålla dig uppdaterad med nya jobb.

Alla jobb

Jobbar du redan på Accigo?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@accigo.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor