Första veckan på konsultprogrammet

Den första veckan på Accigo har varit full av roliga och lärorika aktiviteter. Totalt är vi 7 personer som börjar på Accigo och kommer gå introduktionsprogrammet som sträcker sig över 6 veckor. Det är ett härligt och blandat gäng som har gått olika utbildningar på olika universitet. Denna veckan har bland annat fokuserat på att få oss att lära känna varandra men även anställda på företaget, vilket verkligen uppskattas när man kommer in som ny. För detta har tidigare kullar, som gått introduktionsprogrammet, engagerat sig och lagt ner tid på att välkomna oss. Bland annat har det bjudits på lekar och middagar där vi har fått chansen att träffa anställda på Accigo. Alla på företaget har verkligen tagit emot oss med öppna armar och det känns som man verkligen blivit en del av gänget på en vecka.

blogg_forstaveckan.jpg

Utöver att lära känna Accigo och dess anställda har vi påbörjat en intern utbildning som ska förbereda oss för konsultyrket. För oss som framtida konsulter på Accigo behöver vi lära oss affärssystemet Microsoft Dynamics där vi denna veckan har lärt oss att navigera i affärssystemet och använda några funktioner. Förutom det tekniska är det viktigt för en IT-konsult att kunna bryta ner problem för att förstå rotorsaker för att sedan kunna erbjuda en lösning till en kund som faktiskt skapar värde för deras verksamhet. Detta är en av de många lärorika föreläsningar som vi har deltagit i och fått chansen att öva på i samband med dessa föreläsningar. Vi har även inlett två stycken projekt som vi i grupper ska genomföra under introduktionsprogrammet. Dessa ska bli roliga att genomföra men också väldigt lärorika och kommer kräva att vi nyttjar de kunskaper vi får genom föreläsningarna. Efter en vecka på Accigos introduktionsprogram känner sig gänget väldigt nöjda med sitt arbetsgivarval och motiverade att få vara en del av Accigos framtid där vi kommer ha en möjlighet att påverka vägen eftersom företaget är ambitionsdrivet.

Veckans fråga; Varför valde du att söka till Accigo?

Carl Voss-Lagerlund: ”Den största anledning var företagets värderingar som jag insett efter en vecka att företaget verkligen lever upp till. Att Accigo är ambitionsdrivet var en stor drivkraft för mig eftersom jag ofta går i funderingar om affärsidéer och sätt att lösa problem som jag stöter på i min vardag. I Accigo kommer jag ha stora möjligheter att införliva mina idéer för problem som jag kommer komma på i arbetslivet.”

Oskar Normansson: ”För mig fanns det många anledningar att vilja börja på Accigo men det som tilltalade mig starkast var förmodligen kulturen. Jag såg en prestigelös och ambitionsdriven organisation där vikten på eget ansvar betonas och således ger individen själv alla möjligheter för att uppnå sina ambitioner. Jag fastnade för att det är en organisation som främjar individers entreprenörsanda och samtidigt agerar med stor omtanke för sina medarbetare och kunder.”

Jobbar du redan på Accigo?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@accigo.se
  • Abel Yoseph
  • Adrian Torpestad
  • Alexander Grindberg
  • Alexander Velin
  • Amanda Koskinen
  • Amanda Oskarsson
  • Amelie Andersson
  • Anders Persson
  • Andreas Dahl
  • Andreas Dahlquist
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor