Våga vara ärlig - även med dina mindre bra sidor!

Nu har femte veckan passerat, allt rullar på och tiden går så fort när man har roligt! I veckan har vi haft flera intressanta föreläsningar där vi fördjupat oss i bland annat projektledning, affärslogik och e-handel. Mycket spännande ämnen att diskutera kring och som är högst relevanta för dagens och framtidens konsulter! 
 
Vi har redan nu börjat få tillämpa det vi lärt oss under de tidigare veckorna. Med bara en vecka kvar så har det börjat dra ihop sig för våra spännande projekt som vi fått driva under dessa veckor. I fredags presenterade vi resultatet för styrgruppen. Gruppen som jag är medlem i arbetade med att utforska och konkretisera begreppet Smarta Städer, vilket har varit riktigt kul men också utmanande. Som tur är har vi hunnit lära oss en massa bra saker under tidigare veckor som har varit stöd för oss under dessa projekt. Till exempel har vi tidigare lärt oss hur vi kan hålla i workshops, vilket vi testade göra i gruppen när vi behövde samla ihop våra tankar och omvandla vår till synes spretiga analys till en helhet. Alla i gruppen fick skriva ner sina bästa slutsatser på post-it lappar och sätta upp dem på tavlan, som vi sedan sorterade in i kluster. Och voilà! Framför oss låg grunden till hela vårt resultat. Sedan var det bara att börja bygga krispiga slides - som vi också blivit vassa på sedan powerpoint-skolan förra veckan!

bloggbild2.jpg
Den här veckan har vi också pratat om hur vi samarbetar med varandra. Vi har reflekterat kring hur vi kan se varandras olikheter som en styrka och att se det positiva istället för det negativa hos en person. För ingen är perfekt, vi har alla våra bra sidor och några mindre bra sidor. En insikt jag fått är att inte vara rädd att berätta för andra att du är medveten om dina mindre bra sidor. Bara genom att visa att man själv är medveten så blir det lättare för andra runtomkring att istället fokusera på de positiva sidorna, vilket jag tror vi alla behöver bli ännu bättre på. I slutändan handlar det som att kunna arbeta som ett lag. Inte att själv hålla alla bollar i luften, utan snarare att spela bollen tillsammans med dina lagkamrater! 

Jobbar du redan på Accigo?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@accigo.se
  • Abel Yoseph
  • Adrian Torpestad
  • Alexander Grindberg
  • Alexander Velin
  • Amanda Koskinen
  • Anders Persson
  • Anna Eriksson
  • Anna Ryding
  • Ann Wilhelmsson
  • Axel Johansson
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor